Rullgardiner från Min Gardin   Din miljö – vår passion

 

Fönster är en stor del av vårt hem.

Min Gardin erbjuder en rullgardinskollektion som är stilfull och sofistikerad med utvalda kulörer. Fönster har en viktig funktion men är även en inredningsdetalj som vi ofta väljer med glädje att utforma och smycka efter säsong och behov. Förutom gardiner i olika utförande väljer vi med omsorg växter, prydnader, lampor och rullgardiner.

Ett fönster säger mycket om vad som finns på insidan av hemmet. Är du en person som gillar att slippa insyn men ändå vill njuta av dagsljuset – då rekommenderar vi en ljusfiltrerande gardin, släpper in ljus men inte någon insyn. Vill du sova gott om natten är det mörkläggande som gäller, väven finns i olika kulörer men det som gör den mörkläggande är baksidan på rullgardinen som är bestruken så ingen ljus släpps igenom väven.

Vi på Min Gardin erbjuder en rullgardinskollektion som är stilfull och sofistikerad med väl utvalda kulörer som för tanakrna till det nordiska ljuset, och väv som är slät eller med lätt struktur. Vi vet att inreda sitt hem kan vara en utmaning, oftast en rolig utmaning och allt spelar roll, vilket håll fönstren är placerade, norrläge, söderläge eller morgonsol till hur höga fönstren är. En rullgardin är en klassisk gardin som tillför praktiska funktioner såsom ljusfiltrering, mörkläggning och värmereglering, ja en rullgardin har många användningsområden.

När du väljer en rullgardin från Min Gardin så väljer du en produkt som är tillverkad i Sverige och vår absoluta styrka är vår process, att kunna tillverka en måttanpassad produkt efter kundens behov på kort tid. Vi äger hela produktionskedjan från väv till leverans, och vi har flera generationer av rullgardinstillverkning bakom oss och det är vi stolta över.

Välkommen till Min Gardin – låt oss inspirera dig.

Mörkläggande rullgardin med kassett i fönster

Måttbeställ ljusfiltrerande rullgardin

En ljusfiltrerande rullgardin skapar en behaglig inomhusmiljö, den silar det starka solljuset och skyddar från värme. De ljusfiltrerande vävarna faller med sina kulörer direkt in i den skandinaviska designen med sin jämna struktur och smäckra enkelhet. Väven släpper igenom ljus men är så pass tät att ingen insyn förekommer. En ljusfiltrerande rullgardin har flera olika funktioner förutom att vara en snygg inredningsdetalj så ska den även skydda från starka strålar från sol och snö som kan solbleka andra textilier och möbler.

Vi erbjuder vävar i flera härliga stilsäkra kulörer såsom varm vit, ljusgrå till trendig beige och du väljer även mellan olika strukturer på väven. Vi rekommenderar en ljusfiltrerande rullgardin när behovet är ett ljust rum, men vill skydda mot direkt solljus. För en helt mörkläggande miljö exempelvis ett sovrum rekommenderar vi en mörkläggande rullgardin.

Välj mellan olika bottenlister och manövreringar i vår shop där du själv väljer hur din gardin ska se ut. Välj till en vitlackerad kasset, varför inte matcha med en vit bottenlist -supersnyggt helt enkelt.

Vi har levererat rullgardiner i flera decennier och kan erbjuda måttanpassade rullgardiner till ett lågt pris med kort leveranstid. Är du osäker på hur du ska ta dina mått använd vår guide eller kontakta oss direkt i chatten som är bemannad under vardagar dagtid 8-16:30.

Frågor? kontakta oss

14 + 2 =

Mörkläggande rullgardiner -filtrerar helt bort ljus och mörklägger.

Gardinens täthet ska matcha dina behov. En rullgardin som är helt tät släpper inte igenom något ljus, vill man har det helt tätt fönster med 0% ljusgenomsläpp rekommenderar vi att du väljer till kassett och väljer att lägga till ca 5 cm på vardera sida så att glipan mellan vägg och fönster blir så liten som möjligt. En mörkläggande rullgardin måste inte vara mörk, likväl som att en ljusfiltrerande inte måste vara ljus. Utan en mörkläggande rullgardin kan vara vit eller cremefärgad, det beror på att baksidan är en behandlad yta som inte släpper igenom något ljus alls. Välj en kulör som passar din övriga inredning helt enkelt. Vi tycker inte man ska behöva välja mellan bra funktion och snygg design utan vårt mål är att det ska vara funktionellt och snyggt på samma gång.

Det finns många anledningar till att välja mörkläggande rullgardiner, likväl som att det kan vara viktigt att helt mörklägga men även behålla en sval miljö exempelvis i ett sovrum, man sover bättre i ett mörkt rum och när rummet är svalt.

När du beställer måttbeställda mörkläggande rullgardiner till ett fönster som inte är en nish -lägg på ett par centimeter extra för att glipan mellan vägg och rullgardinen ska bli så tätt som möjligt.

Vänligen kontakta oss med dina frågor gällande material och måttagning
Välkommen till Min Gardin – din gardin är vår passion

 

Vilken väv ska man välja?

Vilken rullgardinstyp ska man välja? Svaret beror på vad rummet ska användas till, men också hur mycket solljus det är utsatt för och vilka tider på dagen. Har du till exempel ett fönster mot norr kanske du inte behöver ha en så mörk gardin, varför en ljusfiltrerande...

Guide: Hur mäter jag mitt fönster för nya rullgardiner?

Vilka olika sätt kan man montera en måttanpassad rullgardin på och vilket är att föredra? Olika sätt passar olika bra för olika fönster. I slutändan så är det ett personligt val som baseras på designen. Nedan så berättar våra experter saker som man ska tänka på vid...